Ma -Do: 09:00 - 17:30

Vrij: 09:00 - 16:00

Za -Zo: Closed

25 jaar ervaring

Wilt u graag samenwerken met een bekwame advocaat bestuursaansprakelijkheid? Dan zit u goed bij CGK Advocaten. Het vennootschapsleven kent veel facetten. Er is in eerste instantie het maatwerk van statuten. Het is voor de aandeelhouders én voor de vennootschap nuttig daaraan bijzondere aandacht te besteden om zo al systemen te voorzien die enerzijds evenwichtig zijn en die anderzijds toestaan conflicten snel en eventueel zelfs buitengerechtelijk te regelen. Daarnaast hanteren we de corporate housekeeping.

Vertrouw op onze advocaat bestuursaansprakelijkheid

De middelen om geschillen te beslechten tussen aandeelhouders of de vennootschap en bestuurders hebben een eigen regime. Een goede voorbereiding en eventueel proactieve dossieropbouw verdient bijzondere aandacht. Niet alleen kan op die wijze een snelle oplossing gevonden worden in het belang van de aandeelhouder dan wel de vennootschap, mogelijk kan dit dan ook zonder lange procedures. Het Wetboek voorziet ook nieuwe mogelijkheden voor de rechtbanken om zich in de plaats te stellen van de organen van de vennootschap.

Er bestaan heel wat verschillende varianten met elk hun eigenheid en respectievelijke voor- en nadelen. In de nieuwe Besloten Vennootschap (BV) is er statutair meer mogelijk dan vroeger. De Commanditaire Vennootschap (CV) veranderde van karakter en is nu gebaseerd op de meerwaarde van het coöperatieve. Let wel, als dat niet zo is, gluurt nietigheid om de hoek…

Onze advocaat bestuursaansprakelijkheid verleent verder ook advies betreffende:

  • Fusies en overnames;
  • Vereffeningen (nemen van beslissingen, beheer en follow-up);
  •  

Hieronder ontdekt u meer over de toepassingen van een advocaat gespecialiseerd in aandeelhoudersovereenkomsten, een fusie of bedrijfsovernamen in Antwerpen.

Ik moet meegeven dat het aangenaam communiceren is de uitleg steeds zeer goed is onderbouwd… Top team onder één dak !


Thomas Schaevers

Meester, allereerst wil ik u echt BEDANKEN voor uw tijd, begrip en moeite voor mijn dossier. Ik had hoop voor dit proces en je hebt alles eraan gedaan. Het kostte me energie, maar gaf me ook energie om niet op te geven.

VENNOOTSCHAPPEN

Bestuurs aansprakelijkheid


Schuldeisers worden steeds mondiger. Bestuurders worden meer en meer aangesproken voor schulden van de vennootschap. Waar ligt de bewijslast en wat moet er bewezen worden om van aansprakelijkheid te kunnen spreken? Wat is de eventuele schade en waar ligt het oorzakelijk verband? Als bestuurder kan u aansprakelijkheid oplopen ten aanzien van de vennootschap én ten aanzien van derden. CGK Advocaten, ons kantoor in Antwerpen, helpt u graag verder met alle algemene en bijzondere vragen.

VENNOOTSCHAPPEN

Conflicten tussen aandeelhouders en bestuurders


​Als er binnen een vennootschap conflicten ontstaan en de verstandhouding tussen aandeelhouders of bestuurders ver te zoeken is, is actie vereist. De wet voorziet meerdere mogelijkheden om op te treden. Aandeelhouders beschikken over bepaalde rechten die ze kunnen gebruiken om op een snelle manier een oplossing te zoeken. In het belang van de vennootschap en de aandeelhouder zelf is het cruciaal om snel, sterk en solide op te treden. Preventie, rectificatie en herstel zijn sleutelbegrippen binnen de CGK-filosofie. Reken dus met een gerust hart op de aanpak van onze advocaat aandeelhoudersovereenkomsten, gevestigd in Antwerpen.

VENNOOTSCHAPPEN

Fusies en overnames


Bij fusies, overnames of strategische samenwerkingen komt heel wat kijken. Een advocaat bedrijfsovernamen biedt verschillende oplossingen op maat in Antwerpen. Hoe kan een ondernemer zijn of haar activiteit of vennootschap overdragen? Hoe komen synergiën tussen ondernemingen tot stand? Wat zijn de juridische risico’s en valkuilen? Een advocaat, van ons kantoor in Antwerpen, met kennis van fusie geeft advies en aanbevelingen om de juridische risico’s tot een minimum te beperken. Bovendien kan u rekenen op bijstand gedurende het volledige overgangstraject. Onze advocaat bedrijfsovernamen zorgt voor een totaalpakket voor elk bedrijf in Antwerpen en daarbuiten.

VENNOOTSCHAPPEN


Doe beroep op ons juridisch advies

U leest het zelf, bij ons kantoor in Antwerpen zit u goed wanneer u beroep wilt doen op de expertise van een advocaat bestuursaansprakelijkheid, aandeelhoudersovereenkomsten, fusies en bedrijfsovernamen. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn bereikbaar via het online contactformulier, het nummer +32(0)3286 76 60 of het e-mailadres info@cgkadvocaten.be. Wij staan klaar met het juiste juridische advies.

Ontmoet het team