Ma -Do: 09:00 - 17:30

Vrij: 09:00 - 16:00

Za -Zo: Closed

25 jaar ervaring

Wilt u graag samenwerken met een bekwame advocaat voor een aandeelhouder of voor bestuurdersaansprakelijkheid in Antwerpen? Dan zit u goed bij CGK Advocaten. Het vennootschapsleven kent veel facetten. Er is in eerste instantie het maatwerk van statuten. Het is voor de aandeelhouders én voor de vennootschappen nuttig daaraan bijzondere aandacht te besteden. Zo kunnen reeds systemen voorzien worden die enerzijds evenwichtig zijn en die anderzijds toestaan conflicten snel en eventueel zelfs buitengerechtelijk te regelen. Daarnaast hanteren we de corporate housekeeping als advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid.

Vertrouw op onze advocaat voor een aandeelhouder

De middelen om geschillen te beslechten tussen aandeelhouders onderling of tussen de vennootschap en bestuurders hebben een eigen regime. Een goede voorbereiding en eventueel proactieve dossieropbouw verdient bijzondere aandacht. Niet alleen kan op die wijze een snelle oplossing gevonden worden in het belang van de aandeelhouder dan wel de vennootschap, mogelijk kan dit dan ook zonder lange procedures gebeuren. Het Wetboek voorziet ook nieuwe mogelijkheden voor de rechtbanken om zich in de plaats te stellen van de organen van de vennootschap.

Er bestaan heel wat verschillende varianten met elk hun eigenheid en respectievelijke voor- en nadelen. In de nieuwe Besloten Vennootschap (BV) is er statutair meer mogelijk dan vroeger. De Commanditaire Vennootschap (CV) veranderde van karakter en is nu gebaseerd op de meerwaarde van het coöperatieve. Let wel, indien dat niet zo is, gluurt nietigheid om de hoek…

Onze advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid en een aandeelhouder verleent verder ook advies betreffende:

  • Fusies en overnames;
  • Vereffeningen (nemen van beslissingen, beheer en follow-up);
  • Aandeelhoudersovereenkomsten

Hieronder ontdekt u meer over de toepassingen van een advocaat gespecialiseerd in aandeelhoudersovereenkomsten, fusies of bedrijfsovernames.

Ik moet meegeven dat het aangenaam communiceren is de uitleg steeds zeer goed is onderbouwd… Top team onder één dak !


Thomas Schaevers

Meester, allereerst wil ik u echt BEDANKEN voor uw tijd, begrip en moeite voor mijn dossier. Ik had hoop voor dit proces en je hebt alles eraan gedaan. Het kostte me energie, maar gaf me ook energie om niet op te geven.

VENNOOTSCHAPPEN

Wat kan ons advocatenkantoor betekenen voor uw vennootschap?

Bestuursaansprakelijkheid


Schuldeisers worden steeds mondiger. Bestuurders worden meer en meer aangesproken voor schulden van de vennootschap. Waar ligt de bewijslast en wat moet er bewezen worden om van aansprakelijkheid te kunnen spreken? Wat is de eventuele schade en waar ligt het oorzakelijke verband? Als gespecialiseerde advocaat in de zaken van een aandeelhouder en bestuurdersaansprakelijkheid schetsen we uw situatie en zoeken we een gepaste oplossing. Als bestuurder kan uw aansprakelijkheid oplopen ten aanzien van de vennootschap en ten aanzien van derden. Ons advocatenkantoor helpt u graag verder met alle algemene en bijzondere vragen.

VENNOOTSCHAPPEN

Conflicten tussen aandeelhouders en bestuurders


Als er binnen een vennootschap conflicten ontstaan en de verstandhouding tussen aandeelhouders of bestuurders ver te zoeken is, is actie vereist. De wet voorziet meerdere mogelijkheden om op te treden. Aandeelhouders beschikken over bepaalde rechten die ze kunnen gebruiken om op een snelle manier een oplossing te zoeken. In het belang van de vennootschap en de aandeelhouder zelf is het cruciaal om snel, sterk en solide op te treden met de hulp van een advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid. Preventie, rectificatie en herstel zijn sleutelbegrippen binnen de CGK-filosofie. Reken dus met een gerust hart op de aanpak van onze advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid.

VENNOOTSCHAPPEN

Fusies en overnames


Bij fusies of strategische samenwerkingen komt heel wat kijken. Een advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid biedt een aandeelhouder verschillende oplossingen op maat. Hoe kan een ondernemer zijn of haar activiteit of vennootschap overdragen? Hoe komen synergieën tussen ondernemingen tot stand? Wat zijn de juridische risico’s en valkuilen? Een advocaat, van ons kantoor, met kennis van fusie en handelsrecht geeft advies en aanbevelingen om de juridische risico’s tot een minimum te beperken. Bovendien kan u rekenen op bijstand gedurende het volledige overgangstraject. Onze advocaat voor een aandeelhouder en bestuurdersaansprakelijkheid zorgt voor een totaalpakket voor elk bedrijf in Antwerpen en daarbuiten.

VENNOOTSCHAPPEN


Doe beroep op ons juridische advies

Bij ons zit u goed wanneer u beroep wilt doen op de expertise van een advocaat voor bestuurdersaansprakelijkheid, overeenkomsten met een aandeelhouder, fusies en bedrijfsovernames. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn bereikbaar via het nummer +32(0)3286 76 60 of het e-mailadres info@cgkadvocaten.be. Wij staan klaar met het juiste juridische advies voor handelaars en ondernemingen.

Ontmoet het team

CGK Advocaten