Ma -Do: 09:00 - 17:30

Vrij: 09:00 - 16:00

Za -Zo: Closed

25 jaar ervaring

We begeleiden u niet alleen in moeilijke tijden, bijv. bij het organiseren van bewindvoering en tijdens de opvolging van nalatenschappen, maar ook op mooie momenten, bijv. bij de overdracht van familiale ondernemingen en vermogens. Betrouwbaar en gedegen juridisch advies zorgt voor gemoedsrust en continuïteit als ondernemer of particulier, binnen bedrijf én familie.

Ik moet meegeven dat het aangenaam communiceren is de uitleg steeds zeer goed is onderbouwd… Top team onder één dak !


Thomas Schaevers

Meester, allereerst wil ik u echt BEDANKEN voor uw tijd, begrip en moeite voor mijn dossier. Ik had hoop voor dit proces en je hebt alles eraan gedaan. Het kostte me energie, maar gaf me ook energie om niet op te geven.

VERMOGEN

Bewindvoering en buitengerechtelijke lastgeving


Sommige mensen kunnen door omstandigheden – ouderdom, ziekte,… – hun goederen niet adequaat beheren. In die gevallen kan een bewindvoering of een buitengerechtelijke lastgeving georganiseerd worden.

Met bewindvoering of buitengerechtelijke lastgeving wil men de financiële belangen van de betrokkene beschermen en behartigen. Bovendien wil men misbruik van zijn/haar situatie voorkomen. CGK combineert deskundigheid met klantgerichtheid. We beogen een beheer dat op de noden van de betrokkene is afgestemd en laten inspraak en overleg toe.

VERMOGEN

Fiscaliteit, erfbelasting, schenkbelasting en registratiebelasting


Als u een erfenis krijgt, is de kans groot dat u erfbelasting moet betalen. Hetzelfde geldt voor schenkingen en schenkbelasting. Natuurlijk gelden er vrijstellingsregels. Maar hoe gaat dat precies in het werk?

CGK advocaten is expert in de complexe materie van erfbelasting, schenkbelasting, verkooprecht en verdeelrecht (schenkingsrechten of successierechten). De deskundigen verschaffen duidelijkheid in de wirwar van regeltjes en procedures en verlenen deskundig fiscaal en juridisch advies. Dat gebeurt eventueel in samenspraak met de boekhouder, belastingadviseur of notaris.

VERMOGEN

Personen en familierecht


Deze rechtstak heeft alles te maken met u als persoon, uw gezin en uw familie. Tal van juridische kwesties vallen hier onder zoals o.m. echtscheiding, adoptie, afstamming, samenwonen, huwelijk, alimentatie, omgangsregeling, naam, ouderlijke gezag, bewind en voogdij. Onze specialist familierecht staat u met de nodige kennis van zaken.

Van een echtscheiding tot een adoptieprocedure, de kennis van de juridische takken van familierecht gaat een stuk verder dan u denkt voor onze advocaten in Antwerpen. Hoe persoonlijk de zaak ook is, elke cliënt heeft recht op het juiste advies. Vertrouw op de aanpak van CGK Advocaten, gevestigd in het centrum van Antwerpen, en ontdek wat wij voor u kunnen doen op het vlak van familierecht.

VERMOGEN

De verschillende domeinen van familierecht in Antwerpen


Ons team van bekwame advocaten stelt uw persoonlijke belangen steeds voorop. Onderstaande familiale betrekkingen en bevoegdheden kan u met een gerust hart aan ons overlaten:

  • Wijzigen, aanvragen of stopzetten van alimentatie
  • Adoptieprocedures
  • Gezag over de kinderen
  • Echtscheidingen
  • Voornaam wijzigen
  • Beeindiging van (wettelijke) samenwoningen
  • Erkenningen en vaststelling vaderschap

Het is duidelijk dat familierecht vraagt om een persoonlijke aanpak van onze advocaten in Antwerpen. Maak u geen zorgen, wij staan voor u klaar.

VERMOGEN

Vermogensplanning


U vermogen structureren, organiseren en overdragen: dat is vermogensplanning. Meer en meer mensen doen hiervoor een beroep op vakkundige begeleiding. Ze willen hoge successierechten vermijden, bij leven goede regelingen met kinderen treffen of hebben nog een andere reden.

Een professionele planning garandeert een goede gemoedsrust. De juridische medewerkers van CGK advocaten helpen bij:

regelingen met betrekking tot onroerend goed, in of buiten een vennootschap;

opvolging van het familiebedrijf;

fiscale optimalisaties;

planning van de erfopvolging;

successieplanning;

gemodaliseerde schenkingen;

vermogensbeheer via maatschap of stichting;

regelingen middels huwelijkscontracten;

pensioenplanning;

Ontmoet het team

CGK Advocaten