Ma -Do: 09:00 - 17:30

Vrij: 09:00 - 16:00

Za -Zo: Closed

25 jaar ervaring

CGK advocaten biedt bedrijven in financiële moeilijkheden en schuldeisers advies bij (insolventie)procedures, herstructureringen, reorganisaties en minnelijke schikkingen. We formuleren een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat gebeurt er voor schuldeisers of bestuurders bij een faillissement?
  • Welk voorrecht heeft een schuldeiser bij een faillissement?
  • Wat bij faillissement na WCO?
  • Hoe verloopt de ontbinding en vereffening van een vennootschap?
  • Wat zijn u rechten als aandeelhouder of schuldeiser?
  • Wat moet een vereffenaar doen?

Ik moet meegeven dat het aangenaam communiceren is de uitleg steeds zeer goed is onderbouwd… Top team onder één dak !


Thomas Schaevers

Meester, allereerst wil ik u echt BEDANKEN voor uw tijd, begrip en moeite voor mijn dossier. Ik had hoop voor dit proces en je hebt alles eraan gedaan. Het kostte me energie, maar gaf me ook energie om niet op te geven.

INSOLVENTIE

Ondernemingen in moeilijkheden: WCO, faillissementen


CGK advocaten beantwoordt onder meer de volgende vragen:
Wat zijn de rechten van schuldeisers en hoe kunnen zij die afdwingen?
Hoe kunnen schuldeisers bij een WCO (wet op de continuïteit van de onderneming) of een faillissement voor hun rechten opkomen?
Hoe kan een onderneming tijdelijke problemen het hoofd bieden en eventueel herstructureren in een structuur die haar even rust geeft?
Is er een schuldeiser “in de opschorting” of een “buitengewoon schuldeiser”?
Is een schuldeiser partij in een WCO?

INSOLVENTIE

Collectieve schuldenregeling


Mensen met ernstige financiële problemen bevinden zich soms in een situatie waarin het verder afbetalen van de schulden onmogelijk is geworden (door ziekte, werkloosheid, echtscheiding, …). Een gespecialiseerd jurist van CGK advocaten verzorgt dan van opstart tot afhandeling alle contacten met schuldeisers en rechtbank.

De positie van de schuldbemiddelaar is uitermate belangrijk: hij is de spilfiguur en moet over een uitgebreide juridische kennis beschikken. De wetgever stelt dat deze rol slechts aan bepaalde beroepsgroepen, waaronder advocaten, is voorbehouden.

INSOLVENTIE

Ontbinding en vereffening van vennootschappen


Een vennootschap kan om verschillende redenen worden ontbonden: slechte economische vooruitzichten, een herstructurering, onenigheid tussen de aandeelhouders of vennoten, enz. In bepaalde gevallen is de algemene vergadering verplicht zich over de mogelijke ontbinding uit te spreken.
Als een aantal voorwaarden vervuld zijn, kunnen ontbinding en vereffening in één akte gebeuren. Vaak vallen deze twee echter niet samen. Maak het beste van een slechte situatie en laat u gedurende het hele proces door een expert van CGK advocaten bijstaan.

Ontmoet het team

CGK Advocaten