Ma -Do: 09:00 - 17:30

Vrij: 09:00 - 16:00

Za -Zo: Closed

25 jaar ervaring

Specialisaties

Vastgoed, immobiliën, syndicus, mede-eigendom, onroerend goed, koop, huur, algemeen contractenrecht, vastgoedmakelaars, architecten, tuchtrecht (BIV en architecten) en handelsrecht.

Over Philip

Philip is expert in onroerend goed, met een voorkeur voor vastgoedmakelaardij, koop-verkoop en huur van onroerende goederen. Stokpaardjes en specialismen zijn ook het algemeen contractenrecht en handelsrecht, in het bijzonder vastgoed- en bouwrecht. Daarnaast blijven vervoer, handelstussenpersonen en distributie duidelijk de voorkeur genieten.

Philip is auteur van verschillende publicaties waaronder:  
– De koop-verkoopovereenkomst, Maklu, 2007;
– De verplichte controle van elektrische installaties bij verkoop van onroerend goed, T.V.V., 2007;
– Consumentenbescherming in het kader van de verkoop van onroerend goed. Toepassing van de nieuwe wet op de handelspraktijken, T.V.V., 2004;
– Kwalificatie van de vastgoedmakelaarsovereenkomst, T.V.V., 2004;
– Over bezoekerslijsten en het recht op commissie bij verkoop door de eigenaar, CIB-Vastgoedflitsen, 2006; 
– Het Recht op Commissie bij Verkoop na afloop van de vastgoedmakelaarsopdracht, T.V.V., 2007;
– Binnenvaartrecht, Mys & Breesch, 2000;
– De makelaar, in X., Bestendig Handboek Distributierecht, Kluwer, 2002.

Studies

In 1998 studeerde Philip af als licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen. In 1999 behaalde hij een bijkomende licentie in de maritieme wetenschappen.

Ervaring

Philip voldeed zijn stage bij kantoor Van Doosselaere, waar zijn werkterrein vooral het zee- en vervoersrecht was. In 2006 richtte Philip zijn eigen kantoor, Lepere Advocaten, op. Na een samenwerking met Lexius Advocaten bouwde hij uiteindelijk in 2014 CGK advocaten mee uit.

Philip is juridisch adviseur bij de Unie van Vastgoedmakelaars, KAVEX en de Vastgoedalliantie en fungeert als redactielid van de Vastgoeddialoog. Hij werd ook benoemd als juridisch assessor bij de Orde van Architecten.

CGK Advocaten